بنزن

بنزن

نام تجاری: بنزن

موجودی: تماس بگیرید!

قیمت محصول: تماس بگیرید!

بنزن چیست ؟ 

بنزن (Benzene) یا «آرن» (Arene)، یک ماده شیمیایی مایع بی رنگ یا زرد روشن در دمای اتاق است. این ماده عمدتاً به عنوان یک حلال در صنایع شیمیایی و دارویی، به عنوان ماده اولیه و واسطه در سنتز مواد شیمیایی متعدد و در بنزین استفاده می شود. از طریق فرآیندهای طبیعی و مصنوعی تولید می شود. این جزء طبیعی نفت خام است که منبع اصلی بنزول تولیدی امروزی است. سایر منابع طبیعی شامل انتشار گازهای ناشی از آتشفشان ها و آتش سوزی های جنگلی است.تا انتهای مطلب همراه، ایران مول بمانید.

خواص فیزیکی-شیمیایی

  • در دمای اتاق مایعی شفاف، بی رنگ یا مایل به زرد روشن است، به سرعت در هوا تبخیر می شود.
  • ساده ترین هیدروکربن آروماتیک آلی است.
  •  بوی تند و کمی شیرین شبیه پلاستیک، گازوئیل یا بنزین دارد.
  •  این یک ترکیب غیر قطبی و بسیار قابل اشتعال است که با شعله دوده می سوزد.
  •  یک حلال خوب برای بسیاری از ترکیبات شیمیایی است، که آن را در تمیز کردن خشک مفید می کند.
  • در آب اختلاط ناپذیر است. اما در حلال های آلی محلول است.
  • دارای رزونانس است.
  • این ماده فرار است. باید در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری شود.

مهم ترین و اصلی ترین ویژگی های بنزن در جدول زیر آورده شده است.

عنوان لاتینBenzene
فرمول شیمیاییC6H6
جرم مولکولی۷۸٫۱۱ g mol−۱
حالت فیزیکیColorless liquid
نقطه ذوب۵/۵۳ ºC
نقطه جوش۸۰ ºC
حلالیت در آب۰/۱۸ g/100mL
دما نگهداری۰-۶ ºC
سایر اسامیبنزول ، فنیل هیدرید

مشتقات بنزن

جایگزینی گروه های عاملی مختلف در بنزن منجر به ایجاد مواد شیمیایی آلی با کاربردهای صنعتی متنوع می شود.

در این فرآیندها یک یا چند هیدروژن حلقه بنزن با گروه های عاملی جایگزین می شود. از این جانشینی ها ترکیباتی سنتز می شود.

مشتقات بنزن معمولاً در صنایعی مانند داروسازی، مواد شیمیایی کشاورزی، پلیمرها، رنگ‌ها و عطرها استفاده می‌شوند. نمونه هایی از مشتقات بنزن شامل تولوئن، آنیلین، فنل و نیتروبنزن است که هر کدام مجموعه ای از کاربردهای منحصر به فرد خود را دارند.

عوامل جایگزینی که در این فرآیندها استفاده می شود بسته به گروه عاملی مورد نظر می تواند متفاوت باشد. و می تواند شامل معرف هایی مانند هالوژن، اسید نیتریک، اسید سولفوریک و عوامل آلکیله کننده باشد.

سنتز مشتقات بنزن با گروه های عاملی خاص یکی از جنبه های کلیدی شیمی آلی است و نقش مهمی در توسعه مواد و ترکیبات جدید برای صنایع مختلف ایفا می کند.

کاربرد بنزن در صنعت 

در یک زمان، بنزول تقریبا به طور کامل از قطران زغال سنگ به دست می آمد. با این حال، از حدود سال ۱۹۵۰، این روش ها با فرآیندهای مبتنی بر نفت جایگزین شدند. بیش از نیمی از بنزول تولید شده در سال به اتیل بنزن، سپس به استایرن و سپس به پلی استایرن تبدیل می شود. بزرگترین کاربرد بعدی بنزول در تهیه فنل است. کاربردهای دیگر شامل تهیه آنیلین (برای رنگ) و دودسیل بنزن (برای مواد شوینده) است. سایر کاربردهای صنعتی آن عبارتند از : 

  • صنایع لاستیک و پلاستیک
  • صنایع رنگ‌، رزین و پوشش و صنعت ساخت‌و‌ساز
  • صنایع داروسازی
  • صنایع کشاورزی
  • صنایع خودروسازی
  • صنایع جاده‌سازی و روسازی

منابع قرار گیری در معرض بنزول

مردم عمدتاً از طریق تنفس هوایی حاوی این ماده شیمیایی در معرض بنزن قرار می گیرند. کارگران در صنایعی که بنزن تولید یا استفاده می کنند. ممکن است در معرض بالاترین سطوح این ماده شیمیایی قرار بگیرند، اگرچه مقررات فدرال و ایالتی این قرار گرفتن در معرض را در دهه های اخیر کاهش داده است. به طور مشابه، محدودیت در مقدار بنزن مجاز در بنزین به کاهش قرار گرفتن در معرض کمک کرده است.

دود اصلی سیگار منبع دیگری برای قرار گرفتن در معرض بنزن است که حدود نیمی از کل جمعیت ایالات متحده در معرض این ماده شیمیایی را تشکیل می دهد. در میان افراد سیگاری، ۹۰ درصد از مواجهه با بنزن ناشی از سیگار کشیدن است. ممکن است در چسب، محصولات پاک کننده و پاک کننده های رنگ یافت شود. هوای بیرون حاوی سطوح کمی بنزن ناشی از دود تنباکوی دست دوم، دود بنزین، اگزوز وسایل نقلیه موتوری و گازهای گلخانه‌ای صنعتی است.

خطرات بنزن

فنیل هیدرید، یک ترکیب سرطان زا شناخته شده است. تمام مراحل مربوط به بنزن باید زیر هود و با استفاده از دستکش آزمایشگاهی انجام شود.

در گذشته معمولاً از فنیل هیدرید، به عنوان حلال در آزمایشگاه ها استفاده می شد. با این حال، به دلیل خواص سرطان زایی آن، استفاده از آن به عنوان یک حلال به طور قابل توجهی محدود شده است. اکنون جایگزین هایی مانند استون ترجیح داده می شود.

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض فنیل هیدرید، می تواند اثرات مخربی بر بافت های مسئول تولید سلول های خونی، به ویژه سلول های استخوانی در مغز داشته باشد. این می تواند منجر به شرایطی مانند نخاع، فراموشی مزمن، استخوانی شدن تاخیری جنین انسان، آسیب به دستگاه تناسلی، ناباروری، تومور غدد لنفاوی و آسیب غذا شود.

فنیل هیدرید، به عنوان عامل سرطان خون (لوسمی) شناخته شده و توسط مؤسسات مختلف از جمله انجمن جهانی تحقیقات سرطان، انجمن حفاظت از محیط زیست آمریکا و اداره خدمات بهداشتی آمریکا به عنوان یک سرطان زا طبقه بندی شده است. دوره نهفته لوسمی معمولاً ۵ تا ۱۵ سال پس از مواجهه اولیه رخ می دهد.

قیمت بنزن

مجموعه ایران مول با دو دهه سابقه درخشان، توانایی عرضه مواد شیمیایی اولیه صنعتی با بهترین برند های مطرح جهانی را دارد. لذا برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت، خرید و فروش بنزن و سایر سوالات خود با همکاران ما در واحد فروش ایران مول در ارتباط باشید.
ردیفنوع محصولقیمت
۱قیمت Benzeneتماس بگیرید

امتیاز دهید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *